Plnené kuracie mäso (fotorecept)

Autor receptu: babi

Tento recept vznikol v mojej hlave a tak som ho zrealizovala. Ak niekomu zachutí, budem sa tešiť......

30 min minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vykostila som si kuracie stehná, ale len hornú časť.
  2. Na takto pripravené stehno som dala dva plátky sušenej šunky a do stredu uložila sušené slivky.
  3. Zabalila a spojila ihlou - dá sa aj špáratkom. Kuracie prsia som nakrájala na rezne, , mierne vyklepala, položila na ne plátok ementálu ,plátok hermelínu a poukladala slivky.Zabalila a tiež uzavrela ihlou ,alebo špáratkom. Túto verziu som si robila pre seba, lebo ja takú šunku nemusím.
  4. Takto pripravené mäso, som posypala grilovacím korením na hydinu , vložila do pekáča a pridala cibuľu a jablká /ošúpané/ nakrájané na väčšie kusy. Podliala trochu kuracím bujónom , pokvapkala olejom, pridala vetvičku rozmarínu a zakryté chvíľku piekla /asi 20 min./.
  5. Potom som mäso poliala omáčkou Berbecue /Spak- vo flaške/ a odokryté piekla do mäkka a do červena. Omáčky som použila asi 5 PL. Môže sa aj viac, každý podľa chuti. Nakoniec ochutnáme a upravíme podľa seba.
  6. Po upečení sa vytvorí veľmi dobrá hustá /mierne nasladlá / šťava z cibule ,jablk a Barbecue omáčky.
  7. Túto omáčku som použila. Podávala som s ryžou a čerstvým zeleninovým šalátom s jogurtovým dresingom / domácim/