Plnené kokosky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tieto kokosky sú u nás mimoriadne obľúbené. Len sa tak po nich zapráši.

20 minút
na 120 °C

Postup

  1. Pripravila som si bielka , cukor , ocot, kokos a 1 pl hladkej múky.Z 200 g hladkej múky ,70g práškového cukru , žľtka a 140 g tuku som zarobila cesto. Nechala som ho v chlade 2 hodiny odpočinúť. Potom som ho vyvaľkala a upiekla kolieska pod kokosky.Piekla som ich na 180 asi 8 minút.
  2. Bielka som šľahala nad parou so štipkou soli a 1 čl octu.
  3. Pridala som cukor a ďalej som šľahala. Nakoniec som pridala kokos zmiešaný s 1 pl múky. Hmota mi pekne zhustla.
  4. Do zdobiaceho vrecka som dala vyšľahaný sneh. Na plech vyložený papierom na pečenie som urobila pusinky.Sušila som ich na 120 stupňoch 25 minút.
  5. Pripravila som si krém.V horúcom vodnom kúpeli som rozpustila čokoládu. Pridala som med a miešala do vychladnutia.Potom som pridala cukor , maslo a vyšľahala som hladký krém.
  6. Krém som nastriekala na okraj koliesok. Do prázdneho stredu koliesok som dala pikantný lekvár. Na to som dala pusinku. Potom putovali na pol hodiny do chladničky , aby sa mi krém pri máčaní v čokoláde neroztopil.
  7. Kokosky spojené krémom s lineckým kolieskom som namáčala do čokolády. Po stuhnutí som ich odložila , lebo dedko krúžil okolo mňa ako jastrab. Čakal na vhodnú príležitosť , aby si mohol uchmatnúť.