Plnené knedličky s kapustou
Autor receptu: bubli
Tento receptík je veľmi chutný , a zdravý, keďže kapustička má bohaté vitamíny ako C, K, B, fosfor, železo....Obzvlášť v jeseni, keď naše telo potrebuje dostatok vitamínov, je kapusta vhodná a zdraviu prospešná.
2 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky v šupke dáme variť. Ak nám vychladnú, najemno ich postrúhame, a pridáme soľ, žltok, a zahustíme múkou.
- Pomleté údené mäso zmiešane s nasekanou petržlen. vňaťou. Cestíčko vyvaľkáme na doske, ktorú si pomúčime, a vykrojíme z neho kolieska. Do stredu dáme ochutené údené mäso a vyformujeme okrúhle knedličky, ktoré dáme variť v osolenej vode.
- Kyslú kapustu si podusíme na oleji, ochutíme petržlen. vňaťou a slaninkou. Podávame s varenými knedličkami.