Cestoviny
Plnené cestoviny na spôsob lasagne (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne.* Neobvyklý spôsob, dosť ma potrápil, ale výsledok stal za to. Chutilo.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Varila som tieto cestoviny.
- Pripravila som si bolonskú omáčku: Na oleji som osmahla nadrobno pokrájanú cibuľu, pridala dom postrúhanú mrkvu, mleté mäso a dusila som domäkka a kým sa mäso nezatiahlo. Potom som pridala soľ, paradajkové pyré (paradajky drvené), oregano a zeleninový vývar a vodu (cca 500 ml) omáčka je redšia, nakoľko sa nepoužívajú cestoviny uvarené, ale surové.
- Do pekáča som naspodok natrela trocha omáčky, potom som postavila duté cestoviny. Tie som začala plniť.
- Potom si urobíme bešamelovú omáčku a pomedzi bolonskú omáčku, plníme cestoviny aj touto omáčkou. Tú pripravíme z oleja, hladkej muky, mlieka, soli, korenia a polovice strúhaného syra.
- Takto naplnené cestoviny zalejeme ostatnou omáčkou. Posypeme druhou polovicou syra a dáme piecť do rúry na 200 °C cca 1 hodinu.
- Dobrú chuť.