Plnené buchty

Autor receptu: kukulienka71

Ponúkam vám môj osvedčený recept na kysnuté buchty.

50
porcií
80 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do polovice vlažného mlieka zamiešame trochu cukru a rozdrobené droždie,necháme napučať.Oba druhy múky pomiešame,pridáme zvyšný kryšt.cukor,trochu soli,citr.šťavu,olej, napučané droždie a zvyšok vlažného mlieka. Vypracujeme na vláčne cesto,miesime -dobre prevzdušníme,až sa nám cesto nelepí na vandlík.Zakryjeme a necháme kysnúť 40-50 minút na teplom mieste.
  2. Vykysnuté cesto vylejeme na pomúčenú dosku a prehnetieme rukou,rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm ,porežeme na pásy zvisle aj vodorovne,vzniknú nám obdĺžničky asi 5x3 cm(ja robím takéto menšie buchtičky) Ak máme takéhoto "kvalitára",dávajme pozor,aby nám nejaké cesto aj zostalo:-)
  3. Pomletý mak zmiešame s 2PL práš.cukru a trochou mlieka(masa nesmie byť riedka),k tvarohu pridáme vanilk.cukor,2PL práš.cukru,1 žĺtok,citr.šťavu a dobre premiešame.Najprv plníme tvarohové buchty,potom makové.Do malej misky si nalejeme trochu oleja a každú vyformovanú buchtu do nej z jednej strany omočíme a uložíme na vymastený plech(alebo peč.papier)Takto sa nám buchty počas pečenia nezlepia.Necháme ich ešte kysnúť asi 10 minút a pečieme v rúre na 200°C asi 20-25 minút,pekne do červena.
  4. Počas pečenia neustále kontrolujeme...
  5. Upečené buchty pocukrujeme práš.cukrom.