Plnené bosniaky

Plnené bosniaky (fotorecept)

Autor receptu: remy

Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou...

2
porcie
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Slaninu a papriky nakrájame na kocky, osmažíme na troške oleja.
  2. Z bosniakov odrežeme vrchy, striedku vydlabeme. Vnútro bosniakov vytrieme tukom z opraženej slaniny. Striedku aj bosniaky potrieme tukom.
  3. Smotanu, Bambino a syry zmiešame, pridáme trošku vychladnutú osmaženú slaninu s paprikou, podľa chuti dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou. Bosniaky naplníme zmesou a dáme zapiecť na cca 15 minút na 200 °C. Striedku treba pri pečení strážiť, aby sa nespálila. Ak by bola vydlabaná na menšie kúsky, upiekla by sa skôr ako bosniak.