Plnené bosniaky
Plnené bosniaky (fotorecept)
Autor receptu: remy
Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou...
2 porcie |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Slaninu a papriky nakrájame na kocky, osmažíme na troške oleja.
- Z bosniakov odrežeme vrchy, striedku vydlabeme. Vnútro bosniakov vytrieme tukom z opraženej slaniny. Striedku aj bosniaky potrieme tukom.
- Smotanu, Bambino a syry zmiešame, pridáme trošku vychladnutú osmaženú slaninu s paprikou, podľa chuti dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou. Bosniaky naplníme zmesou a dáme zapiecť na cca 15 minút na 200 °C.
Striedku treba pri pečení strážiť, aby sa nespálila. Ak by bola vydlabaná na menšie kúsky, upiekla by sa skôr ako bosniak.