Plnená zemiaková placka (fotorecept)

Autor receptu: hrky

Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo návštev :)

30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si umyjeme mäso, osušíme, nakrájame na slížiky. Urobíme klasickú špecialitu, teda dáme mäso na trochu masti, osmahneme ho sprudka, osolíme, okoreníme. Potom pridáme na kocky nakrájané uhorky a horčicu. Komu chutí pikantné ako nám, pridá feferóny podľa chuti.
  2. Pripravíme si ďalej klasické cesto na zemiakové placky, poprípade zvyknem toto robiť s obmenou sezónnych záležitostí, ako je cukina a podobne :) Čiže ošúpeme zemiaky, nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ, majorán, cesnak všetko dobre premiešame
  3. Na troške oleja alebo masti pečieme chrumkavé placky
  4. Po upečení vyzerajú asi takto :)
  5. Nakoniec plníme mäsovou zmesou, ktorú sme si pripravili v prvom bode :) Dobrú chuť prajem