Plnená vianočka (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Dosť často pečiem vianočku,tak som si povedala,že skúsim aj trochu inač.Podarila sa a je vynikajúca.
1 h + 20 minút príprava |
50-60 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto som si nechala v pekárničke zamiesiť a vykysnúť.Kto nemá pekárničku ,tak klasickým spôsobom si cesto zamiesí.
- Medzi tým som nechala hrozienka namočené v rume.
- Po vykysnúti som cesto rozdelila na 4 časti.Každý som vyvaľkala v tvare obdlžníka na tenko.
- Postupne som každý plat naplnila grankom a trochov oleja a na pevno som stočila.
- Druhý som natrela lekvárom na tenko,
- tretí orechami a posýpala som vanilkovým cukrom a pokapala trocha olejom,
- a posledný som naplnila marcipánovov plnkov tak,že som do hrozienok pridala 2 pl pr. cukru,za hrsť orechov a trocha kandizovaného ovocia.
- Potom som splietla a potrela žltkom.Vianočku sdom uložila na pomastený plech a dala na 15 minút do rúry na 50 °C podkysnúť.Potom som rúru nahriala na 200°C a upiekla.Dobré ked sa pečie pri nižšej teplote pomalšie.Každy si to musí prispôsobiť podľa svojej rúry.
- Takto upečená vianočka je výborna hlavne na raňajky.
- Dobrú chuť.