Plnená vianočka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Dosť často pečiem vianočku,tak som si povedala,že skúsim aj trochu inač.Podarila sa a je vynikajúca.

1 h + 20 minút
príprava
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som si nechala v pekárničke zamiesiť a vykysnúť.Kto nemá pekárničku ,tak klasickým spôsobom si cesto zamiesí.
  2. Medzi tým som nechala hrozienka namočené v rume.
  3. Po vykysnúti som cesto rozdelila na 4 časti.Každý som vyvaľkala v tvare obdlžníka na tenko.
  4. Postupne som každý plat naplnila grankom a trochov oleja a na pevno som stočila.
  5. Druhý som natrela lekvárom na tenko,
  6. tretí orechami a posýpala som vanilkovým cukrom a pokapala trocha olejom,
  7. a posledný som naplnila marcipánovov plnkov tak,že som do hrozienok pridala 2 pl pr. cukru,za hrsť orechov a trocha kandizovaného ovocia.
  8. Potom som splietla a potrela žltkom.Vianočku sdom uložila na pomastený plech a dala na 15 minút do rúry na 50 °C podkysnúť.Potom som rúru nahriala na 200°C a upiekla.Dobré ked sa pečie pri nižšej teplote pomalšie.Každy si to musí prispôsobiť podľa svojej rúry.
  9. Takto upečená vianočka je výborna hlavne na raňajky.
  10. Dobrú chuť.