Plnená tekvica (fotorecept)

Autor receptu: samanka

Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na mňa usmievala zo záhrady jedna, jediná dozretá tekvica, ktorú zasa máme veľmi radi. Riskla som to a spojila tieto dve suroviny, aby to bolo aspoň 50:50. Tu je výsledok.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, pridáme soľ, zázvor, citrónovú šťavu a trocha kurkumy kvôli farbe. Prsia necháme odležať, ja som ich pripravila večer. Do tejto zmesi pred plnením pridáme osmaženú cibuľu a kukuricu.
  2. V záhrade odtrhneme tekvicu (kto nemá záhradu, kúpi v obchode alebo na trhu), poriadne vyumývame a prekrojíme na polovicu. Jadierka vydlabeme a zároveň vydlabeme aj trocha dužiny, aby sa tekvica dala naplniť. Nesolíme. Naplníme zmesou. Podlejeme troškou vody a dáme do rúry. Navrch dáme zvyšnú dužinu.
  3. Sledujeme a keď je tekvica so zmesou upečená, vyberieme z rúry. Tekvica je trocha nahnedlá a vrch je trošku pripečený. Vyzerá to asi takto. Potom už len krájame na porcie a môžeme podávať so zemiakovým pyré. Na tanieri je aj kvasená cvikla, ktorá je k tomuto jedlu veľmi chutná.