Plnená roláda z mletého bravčového mäsa
Autor receptu: matus113
Fašírka,ale trošku na iný spôsob.
6 porcií |
70 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté mäso si najskôr osolíme a okoreníme. Nepridávame vajíčko ani nič iné. Pripravíme si rozstrihnuté mikroténové vrecko, ktoré potrieme olejom, aby sa nám mäso nelepilo. Mleté mäso rozložíme po celej ploche.
- Naň ukladáme šunku a syr. Potom pomocou mikroténového vrecka zvinieme z mäsa roládu, ktorú prenesieme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút.
- Po 10 minútach roládu vyberieme a celú ju potrieme kyslou smotanou a dáme ju naspäť do trúby. Môžeme podávať ako teplé jedlo so zemiakmi, alebo na studeno s chlebom.