Plnená roláda z mletého bravčového mäsa

Autor receptu: matus113

Fašírka,ale trošku na iný spôsob.

6
porcií
70 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté mäso si najskôr osolíme a okoreníme. Nepridávame vajíčko ani nič iné. Pripravíme si rozstrihnuté mikroténové vrecko, ktoré potrieme olejom, aby sa nám mäso nelepilo. Mleté mäso rozložíme po celej ploche.
  2. Naň ukladáme šunku a syr. Potom pomocou mikroténového vrecka zvinieme z mäsa roládu, ktorú prenesieme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút.
  3. Po 10 minútach roládu vyberieme a celú ju potrieme kyslou smotanou a dáme ju naspäť do trúby. Môžeme podávať ako teplé jedlo so zemiakmi, alebo na studeno s chlebom.