Plnená paprika

Autor receptu: izabella929

Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky.Až do neskorej jesene som jej mala dosť, takže nebolo nad čím uvažovať a veru ju máme radi..

50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Urobím si najprv rajčiny na pretlak..čerstvé rajčiny som umyla, dala som zovrieť vodu a do vrelej som na chvíľku ponorila rajčinky, aby sa koška ošúpala.Vybrala som ich do studenej vody, ošúpala a rozmixovala. Dala som do hrnca rajčinovú šťavu, osolila, dala troška cukru a varila. Keď sa rajčiny povarili, dala som do hrnčeka vodu a rozmiešala som v nej 2 lyžice hladkej múky..nechala som pomaly variť.. zatial som si pripravila mäsko, mktoré som na mlynčeku pomlela.Na lyžicu oleja som pokrájala cibuľku a pridala som zomleté mäsko a jeden strúčik cesnaku.Za stáleho miešania som orestovala mäsko.Ryžu som umyla a dala
  2. variť do rajnice, len do polomäkka.Ryžu, opražené mäsko som spolu zmiešala, dochutila korením soľou a to bola pripravená plnka do papriky.Papriku som umyla,prstom som prelomila otvor do papriky tak, aby zostal okraj 1/2 cm, aby plnka nevyliezala von.Naplnila som papriky a vložila do rajčinovej omáčky.Dochutila som ju oreganom a bazalkou.Hotovú papriku som podávala s chlebom, alebo s knedlíkom, Recept na môj výnimočný knedlík som už tu pridala v recepte hovädzie na hríboch..