Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi

Autor receptu: ciernalabut

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do trúby vyhriatej na 220.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno. Polku menšieho baklažánu nakrájame na menšie kocky. A to isté spravíme aj so šampiňónmi.
  3. Polku nakrájanej cibuľky opečieme na panvici na troške oleja, pridáme kocky cukety, baklažánu a šampiňónov. Opekáme do hneda, potom pridáme nakrájaný hermelín.
  4. Vyberieme kusy cukety a naplníme plnkou, ktorú sme spravili na panvici. Zakryjeme plátkami syru a dáme zapiecť kým sa syr nerozpustí.
  5. Zemiaky : Uvaríme zemiaky. Na panvici na troške oleja opečieme druhú polku cibule. Pridáme zemiaky a máslo a vidličkou jemne popúčíme. Pred podávaním primiešame nasekanú pažítku
  6. Dobrú chuť!