Plnená chlebová rolka
Autor receptu: jeery
Recept na plnený chlieb mám od svojej sestry z Čiech,je to snadná a chutná obmena domaceho klasického chlebíka.
180 minút príprava |
5O-60 minút na 220-180 °C |
Postup
- Múka na Sedliacky chlieb obsahuje všetky potrebné ingredience okrem vody.Zamiesime podľa návodu.Keď cesto vykysne tak ho rozdelíme na polovicu.Na pomučenej doske ho vyvalkáme na 1 cm hrubé cesto.Ukladáme na neho na hrubo nastruhaný sýr a slaninu.
- Keď cesto založíme so slaninu,zrolujeme ho ako závin a zakryté necháme hodinu kysnúť.
- Nahrejeme trúbu na 220 °C s pohárom plným vody.Vložíme chlebové rolády a pečeme cca 20min,pak teplotu uberieme na 180°C a pečieme asi 30min.Upečený chlebík potrieme vodou a zakrytý utierkou dáme ochladnúť.