Pleskavica à la ja

Autor receptu: dadajka

Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ... to nemávam vždy. Dnes ma však v kuchyni aj prakticky podporoval manžel a tak to šlo ako po masle. Nápady som chrlila za pochodu a výsledkom boli dokonca dve jedlá (nemyslím šalátovú prílohu).

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zbavíme mastných častí a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Pridať "dochucovadlá" dľa vlastnej chuti (sušeným domácim majoránom som nešetrila). Momentálne dávam snáď všade šalviu- čerstvú či sušenú, dáva špeciálnu príchuť, ale ani bez nej to nepokazíte. ... na záver som dala zomlieť i kúsok knäckebrotu, aby sa vytlačilo všetko mäso a vyčistil sa čiastočne aj mlynček (môže byť aj suché pečivo či suchár) .
  2. Premiešať a tvarovať "vyplieskané" fašírky. ... bude to také mazlavejšie, ale šup s tým na horúci olivový olej. Používam teflónovú panvicu a vďaka tomu málo oleja. Opekáme kým mäso nenaberie "opečenú" farbu, obrátime.
  3. Príloha: Omyť rukolu, nakrájať na kúsky paradajky a rovnako aj syrovátkový syr (má chuť podobnú mozarelle, je z LIDL, je výnikajúci zdravší a nízkotučný). Polejeme oliv. olejom (panenským je naj). Ja som si dala i prílohu č.2- varenú cviklu v šupke (už ošúpanú) poliatu balsamicom. Chute sa úžasne spojili, odporúčam.