Placky z nedeľných zemiakov

Autor receptu: hubata

Obyčajne sa v nedeľu mäso poje, a zemiaky zostanú na pondelok. Čo s nimi ..... no predsa placky.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Varené (pečené) zemiaky postrúhame a pridáme toľko múky aby sme mali cesto asi také ako na lokše. Vyvaľkáme na výšku cca 2-3 mm a vykrajujeme placky o priemere cca 4-5 cm (ja mám mierku podľa panvice, aby bolo využité miesto a zmestí sa ich tam 5 ks). Na panvicu dáme troška oleja a z obidvoch strán ich rýchlo opečieme. Osolíme, ovoniame cesnakom a dáme si k nim to čo doma máme: majetnejší pohár vína, a tí ostatní bielu kávu, alebo ak máme uvarenú kyslú polievku (fazuľovú, šošovicovú, kapustovú....). Deti ich môžu aj v sladkej variante: po dva kusy zlepíme lekvárom, nutelou, bohatší aj tvarohom .....