Pizzový chlieb

Autor receptu: mycake

Vyzerá ako chlebík, chutí ako pizza. Tak či tak, nikdy by som nepovedala, že z chlebíka sa dá vykúzliť takáto hra pre chuťové poháriky. Recept trochu pripomína prípravu talianskej ciabatty, no líši sa niekoľkými zvratmi a hlavne dĺžkou kysnutia. Pri pridaní „pizzových ingrediencií“ sa neboj popustiť uzdu fantázie a nezľakni sa ani kysnutého cesta v chladničke. Bez zdĺhavého čakania a miesenia. Recept je zo stránky MyCake.sk

8-12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnčeka s vodou si pridám 1 lyžičku droždia, premiešam a počkám asi 5 minút kým sa rozpustí. V miske si premiešam múku so soľou, postupne prilievam vodu s droždím a miešam, kým sa nespoja.
  2. Na panvici si do hneda osmažím na kocky nakrájanú slaninu s cibuľkou a spolu s nakrájanými olivami, paprikou a mozzarellou zamiešam do cesta. Cesto je lepivé, takže si ho posypem ešte hladkou múkou, zakryjem utierkou a nechám kysnúť pri izbovej teplote 1 hodinu. (Ja som si ho už premiestnila do ošatky, ale ide to aj bez nej).
  3. Po hodine cesto premiestnim do chladničky a zapnem si rúru na 230°. Keď je rúra vyhriata, vyberiem cesto z chladničky, pomúčenými rukami z neho vytvarujem asi 30 cm bochník, premiestnim ho na papierom vystlaný plech a pečiem 25 – 30 minút do zlata. Vyberiem z rúry, potriem olejom a na mriežke nechám vychladnúť aspoň 1 hodinu. Dobrú chuť. ♡