Pizzové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: beata123

Veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Keď príde nečakaná návšteva alebo si chcete len tak pochrumkať niečo pri telke :)

20 minút
na 190-200 °C

Postup

  1. Ako prvé si vyvaľkáme lístkové cesto. Potrieme ho kečupom alebo paradajkovým pretlakom po celej dĺžke. Podľa chuti okoreníme.
  2. Na vrch poukladáme kúsky šunky, salámy, slaninky alebo čohokoľvek, načo máme chuť. Prikryjeme nakrájaným alebo nastrúhaným syrom.
  3. Následne opatrne zrolujeme, dávame si pozor, aby sa nám cesto neroztrhlo.
  4. Pokrájame rolku na menšie kúsky - slimáčiky a poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Môžeme ich ešte aj v tejto fáze jemne posypať postrúhaným syrom. Potrieme ich všetky vajíčkom a vložíme do vopred predhriatej rúry.
  5. Keď budú pekne zlatisté a chrumkavé, môžme ich vybrať. Dobrú chuť!