Pizza zemiaky

Autor receptu: jamik

Tento recept je z kategórie uprac chladničku.Každému sa stane,že nájde v chladničke 3 plátky šunky,kúsok takého syra,kúsok onakého,dvojcentimetrový kúsok slaniny,čo už niekto nevláda dojesť,uvarené zemiaky od včera.Tak si z toho spravíme ľahkú večeru.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme,nakrájame na drobno dáme speniť na oleji,na cibuľkový základ dáme ohriať uvarené zemiaky.Všetko normál na panvici.Ak sú už zemiačky teplé,môžeme ich aj mierne opiecť,naukladáme na ne nakrájané paradajky na kolieska,papriku na rezance,zasypeme hojne pizza korením,pre mäsotaránov pridáme potrebné množstvo šunky,salámy,oravskej slaniny a iných prebytkov z chladničky.Zalejeme rozšprdlanými vajíčkami a na vrch samozrejme syr.Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku na ohni,kým nezačnú vajíčka tuhnúť.Vypneme a ešte necháme chvíľku dôjsť vajíčka pod parou,čiže pod pokrievkou.
  2. Hotovo!Môžme sa najesť. Je dobré,ak so všetko nakrájeme vopred. PS.Ja to nesolím,ono je v tom soli dosť,ale ak by sa niekomu zdalo,že je to ako z jedálnička pre kardiakov,tak si to kľudne môže nasoliť podľa chuti.