Pizza z misky rýchlokysky (fotorecept)

Autor receptu: kacenka22

Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm si dnes robila pizzu len pre seba a tak som si spravila polovičnú dávku na okrúhly plech :) . Dúfam že ju vyskúšate :) .

5
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. dáme si do misky múku , olej a soľ , zamiešame
  2. do shakeru si dáme vodu a droždie , zavrieme a necháme odležať 10 min. . Potom droždie ešte zamiešame do vody aby sa to pekne spojilo .
  3. nalejeme do múky a zamiešame
  4. Misku rýchlokysku zavrieme a dáme ju na radiator . Necháme kysnúť 10min. . Cesto by malo byť lepkavé a naťahovacie ale ak je príliš hutné že ho ani nenatiahnete pridajte trošku teplej vody :) .
  5. Vymastíme si plech pár kvapkami oleja alebo tukom .
  6. dáme si cesto na plech . Naolejujeme si prsty a cesto roztláčame zo stredu ku krajom . Ja som si spravila menej cesta tak ho nemám až úplne ku krajom :) .
  7. A teraz už nasleduje zábavnejšia časť zdobenie pizze :o) .
  8. Dala som na pizzu pretlak pretože je kyslejší ako kečup ale vy si môžte dať a pizzu kečup alebo aj smotanu :) Ďalej som na pizzu postrúhala trošku cesnaku aby mala lepšiu chuť :) (vy môžte vynechať :) )
  9. Na pizzu s môžte dať čokoľvek čo vám chutí :) Ja som si nedala šunku pretože ju nemám rada :) Tak som si dala syr , olivy a šampióny :)
  10. Nakoniec pizzu posypeme korením na pizzu .
  11. Dáme ju do vyhriatej trúby ( 200 stupňov ) na asi 10-15 min. treba pozerať záleží od trúby :)
  12. Hotovo dobrú chuť ! :))