Pizza rožky vegan (fotorecept)

Autor receptu: jenni

24 kusov
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások z teplej vody, droždia a cukru a necháme ho odstáť na približne 20 min. Medzitým si zmiešame múku so soľou, pridáme oregano a všetko spolu premiešame.
  2. Keď máme kvások hotový, vlejeme ho do múčnej zmesi, pridáme olej a vymiesime cesto, ktoré dáme odležať na 20 minút na teplé miesto a prikryjeme ho utierkou.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnako veľké bochníky a každý z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu na pomúčenej doske.
  4. Vyvaľkané cesto rozdelíme na 8 častí. Na každý trojuholník budeme vrstviť plnku.
  5. Najprv na cesto dáme kečupovú zmes, ktorá pozostáva z kečupu, sušených byliniek, soli, čierneho mletého korenia a prelisovaného cesnaku. Pri kečupovej zmesi neudávam presnú gramáž surovín, nech si každý namieša všetkého toľko, koľko má rád.
  6. Na kečupovú zmes uložíme olivy nakrájané na kolieska a na olivy dáme nastrúhané údené tofu.
  7. Trojuholníky zrolujeme do rožtekov, potrieme ich nesladeným rastlinným mliekom a na vrch nasypeme ľanové semienka. Rožteky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.