Pizza na kameni (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

dlho som skúšal rôzne recepty na pizzu...až raz som zistil, ktorý je ten pravý, množstvo je na cca 2 pizze...

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Postup

  1. z hladkej múky, droždia, olivového oleja, soli, cukru, vlažnej vody a štipky oregána vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak miešate kuch. robotom, nie je potrebné robiť kvások, kvasnice sa aktivujú aj bez neho...
  2. ...keď máme cesto hotové, dáme si predhriať rúru na maximálnu teplotu, aj s pizza kameňom, kto ho nemá, môže použiť alternatívu - liatinovú platňu, prípadne plech na pečenie otočený opačne, hore dnom...
  3. ... pripravené cesto dáme na papier na pečenie a celé to položíme na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň. Z drvených paradajok (ak nemáme, použijeme pretlak - kečup len v krajnej núdzi ) cesnaku, talianskych byliniek, soli a olivového oleja spravíme omáčku, ktorou potrieme cesto. Na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme...
  4. ...pečieme cca 10min na 250°C, na maxime a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry...dobrú chuť :)