Pizza na kameni (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
dlho som skúšal rôzne recepty na pizzu...až raz som zistil, ktorý je ten pravý, množstvo je na
cca 2 pizze...
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- z hladkej múky, droždia, olivového oleja, soli, cukru, vlažnej vody a štipky oregána vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak miešate kuch. robotom, nie je potrebné robiť kvások, kvasnice sa aktivujú aj bez neho...
- ...keď máme cesto hotové, dáme si predhriať rúru na maximálnu teplotu, aj s pizza kameňom, kto ho nemá, môže použiť alternatívu - liatinovú platňu, prípadne plech na pečenie otočený opačne, hore dnom...
- ... pripravené cesto dáme na papier na pečenie a celé to položíme na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň. Z drvených paradajok (ak nemáme, použijeme pretlak - kečup len v krajnej núdzi ) cesnaku, talianskych byliniek, soli a olivového oleja spravíme omáčku, ktorou potrieme cesto. Na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme...
- ...pečieme cca 10min na 250°C, na maxime a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry...dobrú chuť :)