Pizza na 3 krát

Autor receptu: 1vierka

Vyskúšala som už viac receptov na cesto na domácu pizzu, ale tento sa mi osvedčil najviac. Vyčítala som ho z nejakého časopisu o varení, myslím, že to bolo Dobré jedlo. Ja som si ho trochu prispôsobila, hlavne zdvojnásobila suroviny, aby mi vyšli na tri plechy, lebo pôvodná receptúra bola na jeden plech veľa cesta a na dva málo. Robím teda tri pizze, z čoho je jedna vždy vegetariánska.

60 minút
príprava
60 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. Keďže moji chlapci pizzu milujú, musím urobiť hneď tri. Vypracujem si cesto z uvedených surovín a do cesta zamiešam aj provenslánske korenie.
  2. Kým mi cesto kysne, uvarím si zo surovín omáčku. Na oleji osmahnem cibuľku a cesnak, pridám paradajky z konzervy, čierne korenie, soľ a varím, aby omáčka trochu zhustla. Potom pridám oregáno, povarím a dochutím soľou a cukrom. Keď sa mi to zdá už také hustejšie -odstavím z plameňa.
  3. Prichystám si suroviny na oblohu.
  4. Keď cesto vykysne, rozdelím ho na tri časti, každú prehnetiem a vyvaľkám. Prenesiem na plech, ktorý je buď vystlaný papierom na pečenie, alebo potretý olejom. Každú pizzu potriem uvarenou omáčkou. Oblohu na každú však použijem inú (zakaždým čo mám doma, alebo na čo máme chuť, jedna je však vždy vegetariánska).
  5. Tento raz som robila tieto oblohy: 1. plech - šunka, ananás mozzarella, pizzové korenie, neskôr posypať eidamom 2. plech - pikantná saláma, šunka, olivy, šampiňóny, cesnak, pór, cibuľa, mozzarella,pizzové korenie, neskôr eidam 3. plech - brokolica, paprika, šampiňóny, olivy, pór, cibuľa, mozzarella, pizzové korenei,neskôr eidam
  6. Chvíľu som nechala podkysnúť a postupne dala piecť do rúry vyhriatej na 225 stupňov. Pred koncom pečenia som posypala eidamom. Čas pečenia je individuálny - sledujem. Niekedy robím aj iné oblohy, kde použijem aj ryby, krabie tyčinky, kukuricu, hrach, cuketu, klobásu, prerastenú slaninku, kuracie pečené mäso, rukolu, ovčí syr, paradajky...., proste čo sa nájde. Keď chlapci nie sú doma, stačí spraviť aj jednu (suroviny sna cesto si prispôsobím) s dvojakou oblohou. Dobrú chuť :-))