Pizza

Pizza, ktorú milujeme (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vyskúšala som už niekoľko receptov na pizzu. Každý má svoj recept a tak aj ja som si prispôsobila cesto na pizzu podľa seba, tak ako nám chutí.

25 (+ kysnutie) minút
príprava
10 minút
na 275 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Cesto si urobím nasledovne - z vody si odlejem trochu, kde rozrobím droždie. Do misy kuchynského robota nasypem múku, vylejem vodu a na najmenších otáčkach miešam asi 10 minút. Potom pridám soľ, olej a napučané droždie. Miešam ďalej ešte asi 6-7 minút na najmenších otáčkach, potom zvýšim otáčky a miešam ešte asi 10 minút. Cesto robím vždy večer pred tým, aby mi vyzrelo a pizzu pečiem až na druhý deň. Tu je cesto hotové, uzatvorím nádobu a putuje do chladničky do rána.
  3. Takto vypadá ráno nakysnuté cesto.
  4. Ráno cesto rozdelím na štyri časti. Do nádob, do ktorých ukladám cesto kvapnem a rozotriem rukami trochu oleja. Každú zvlášť uložím a uzatvorím a znovu dám do chladničky.
  5. Keď idem robiť pizzu, vyberiem si cesto, vždy toľko koľko idem robiť. Cesto môže ostať v chladničke aj na ďalší deň ak neminiete. Prvé čo si spravím je, že zapnem rúru na 275 stupňov, do ktorej dám mriežku, na ktorú položím kameň na pizzu, aby sa tiež dobre rozohrial. Ale najskorej si obkreslím podľa neho kruh na papier na pečenie, na ktorom si pripravujem základ na pizzu. Papier trochu pokvapkám olejom a rozotriem ho rukami. Do stredu položím cesto a od stredu začínam rukami rozťahovať cesto na požadovanú veľkosť. Tento kruh papiera dobre nevypadá, lebo som kameň dala do rúry skorej ako som si ho obkreslila.
  6. Rozrobila som si náplň - po 1 PL som dala paradajkovú omáčku Panzani a sladkú čili omáčku, pridala rozotretý cesnak a domáce oregano. Dobre premiešala a naniesla na pizzu. Prvú som robila krevetovú, tam som dala na základ cibuľu, krevety a syr.
  7. Nastrúhala syr a šup do rúry na 10 minút. Keď máte kameň a rúru dobre rozohriatu, pizza je za tú dobu upečená.
  8. Rozkrájaná.
  9. Ďalšia bola šunková, základ ten istý len na základ mozzarrellu, potom šunku a na vrch som postrúhala parmezán.
  10. Upečená nakrájaná.
  11. Ďalší obrázok v reze.
  12. Ďalšia.