Pizza (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia, len možno niekomu narobím chute a zistí čo urobí na večeru. Robila som poriadky v komore a ešte som mala moju omáčku na pizzu, ktorú si robím každé leto a treba domínať zásoby, aby sme narobili nové...

40+60 kysnutie minút
príprava
3x30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z múky, oleja, soli, žĺtku, vody, trošky kryštálového cukru a rozdrobených kvasníc vymiesime cesto. Necháme kysnúť. Bežne nechávam kysnúť v kyske pokiaľ si neočistím a nekrájam šampióny, nepostrúham syry, ale dne bol deň blbec a ja som musela letieť do banky,tak cesto kyslo o 40 minút dlhšie, ale na škodu to nebolo...
  2. Zatiaľ som nastrúhala syry na hrubom strúhadle, mozarellu nakrájala na kúsky, olivy na kolieska, očistila šampióny a nakrájala. Všetko som si nachystala- každý si dá podľa svojej chuti.
  3. Nakysnuté cesto som rozdelila na tri časti, plech som natrela olejom a naolejovanými rukami som cesto natiahla na plech.
  4. Na cesto som natrela tretinu omáčky na pizzu- recept mám medzi mojimi receptami, poukladala som plátky šunky.
  5. Na šunku prišla suchá saláma, kukurica, olivy, šampióny, kúsky mozarelly, oregano, na hrubo postrúhaná niva.
  6. A celú pizzu som posypala na hrubo postrúhanou tehlou. Piekla som vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, asi 30 minút.
  7. Urobila som dve takéto pizze pre mojich chlapov a pre seba takú jemnejšiu verziu zo zeleninou. Menej šunky, bez olív, bez suchej salámy, ale z kúskami brokolice, zostali mi dve špargličky, tie som si chvíľu povarila, nakrájala na kúsky.
  8. Syr si neodpustím, ale dám si menej.
  9. Vyšli tri pizze o veľkosti- 33x44 cm. Zabudla som odfotiť upečenú pizzu na plechu, to sa mi už domov schádzali hladní synovia. Najlpšie bolo, keď mladší otvoril dvere s tým, že cestou výťahom dúfal, že tá vôňa ide zasa od nás...