Pizza bez výčitiek
Autor receptu: vanesalinson
Tak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam
vám pizzu, ktorú si môžu upiecť aj ľudia, ktorí sa stravujú zdravo! Poďme na to, je
dokonalá ;)
8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto si zmiešame v miske. (malo by vzniknúť tuhšie nelepivé cesto, ak je riedke, pridajte viac cícerovej múky)
- Okrúhlu formu si potrieme olivovým olejom a poprášime trochou cícerovej múky a prstami roztláčame cesto po celej forme. (dobré je ruky si zľahka namočiť do teplej vody alebo si ich potrieť olivovým olejom, aby sa nám cesto nelepilo na prsty)
- Cesto si vidličkou poprepichujeme a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 22O° približne 10-15 minút. Potom si už len na vrch poukladáme suroviny, ktoré sme si vybrali (my sme mali s paradajkovým pretlakom, šampiňónmi a mozzarellou) a dáme zapekať ešte na 10 minút. Pred krájaním necháme trochu vychladnúť. Dobrú chuť!