Pizza ako ju robím ja (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Poznáte to keď zazvoní zvonec a pri dverách návšteva? Teraz nás bolo 6. a kedže to bola doslova prepadovka robila som čo špajza a chladnička dala.Pizzu robím často a preto to nie je nič zložité pre mňa.

10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobím si kvások z vody,droždia a cukru a kým bude kysnúť urobím návšteve kávu. Pripravím si suroviny typu čo dom dá a pokrájam na požadovanú veľkosť.Otvorím konzervu tuniaka,očistím cibuľu a cesnak.
  2. Kvások vykysol a tak pridám múku, soľ, vodu a miesim cesto v polovici miesenia pridám olej a vypracujem vláčne cesto. Nechám na teplom mieste kysnúť.
  3. Zatiaľ čo bude cesto kysnúť nastrúham syr a prehodím pár slov s návštevou :-)
  4. Ked je cesto vykysnuté rozdelím ho na 3-4 časti .
  5. Ja som mala 3 veľké pre mäsožravcov a jednu malú okrúhlu zeleninovú..vyvaľkala som na tenko a potrela som omáčkou na pizzu .Tu môžeme podľa chuti pridať bazalku, oregano, čokoľvek..... Omáčku na pizzu som robila podľa receptu tu na vareche. http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-na-pizzu/31105-recept.html ,
  6. Poukladala som na každú pizzu suroviny podľa chuti stravníkov a dala do vyhriatej rúry. Pečiem asi 10 minút ale to záleží aj od rúry menej či viac......
  7. Syr dávam pred koncom pečenia aby sa len krásne roztiekol a bol tak akurát.
  8. Pečiem už len 2-3 minúty a ešte horúce pokrájam.......................
  9. Ale hladoši nevydržali a kým som dokrájala tretí plech už na prvom niečo chýbalo :-))
  10. Myslím,že sa vydarila lebo ostali len prázdne plechy.Ledva som stihla fotiť. Ale ušiel sa kúsok aj mne :-)