Pivové rezy (fotorecept)

Autor receptu: babav

Povodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake . Pretoze jednou z pouzitych surovin je cierne pivo ,nezvycajne v zakuskoch ,neodolala som pokuseniu a upiekla som podla receptu vyborny stavnaty zakusok .Nelutujem .

8-10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. salka=250ml
    Pivo a vykostkovane susene slivky.
  2. Susene slivky som najskor zaliala pivom ,zahriala do bodu varu a odstavila z platne sporaka .
  3. Vychladnute slivky v pive.
  4. Zmes som rozmixovala.
  5. Rozmixovane slivky pripravene do cesta.
  6. Potrebne mnozstva surovin.
  7. Maslo som najskor vyslahala so zmesou hnedeho a krystaloveho cukru.Suche suroviny:muku, PDP,sol a kakao som spolocne preosiala do misky.
  8. Do vyslahaneho masla som postupne pridavala najskor po jednom vajcia ,potom slivkovo-pivovu tekutinu,mlieko a nakoniec po davkach suchu zmes .
  9. Hotove cesto som vyliala do maslom vymastenej a mukou vysypanej formy, formu som vlozila do rury predhratej na 180 stupnov C .Piekla som ho 40 minut.
  10. Upeceny kolac som nechala vychladnut.Potom som ho prerezala po dlzke a dva vzniknute diely som spojila slivkovym lekvarom.
  11. Z tmavej(72 percentnej ) cokolady, slahackovej smotany a masla som pripravila polevu. Slahackovu smotanu som zahriala do bodu varu ,pridala do nej polamanu cokoladu a postupne ako sa topila vymiesala do hladka.Nakoniec som do teplej tekutiny pridala maslo,ktore jej prida na lesku a ulahci stuhnutie.
  12. Polevu som naniesla na upeceny a lekvarom naplny rez.Nechala stuhnut a naniesla este jednu vrstvu cokoladovej polevy.
  13. Lyzickou som na nej urobila vlny a nechala stuhnut.
  14. Zakusok v reze.
  15. Vyborne chutil aj so zmrzlinou.