Pivný koláč s hruškami (fotorecept)
	        Autor receptu: malinka711
	         
	        
	        Recept mi pripadal trochu netradične a tak som ho vyskúšala...... výsledkom som bola 
príjemne prekvapená a určite som tento koláčik nepiekla posledný krát :)
| 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút  na 170 °C  | 
Postup
- Pivo nalejeme do vyššieho hrnca a spolu s medom uvedieme do varu. Odstavíme a prisypeme sódu. Zmes prudko začne peniť ( preto musí byť hrniec vyšší!) ale po chvíli pena opadne.
 - Hrušky nakrájame na osminky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. V panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a zamiešame. Pridáme badián a bez ďalšieho miešania necháme skaramelizovať. Akonáhle zmes začne zlatnúť, vložíme do nej hrušky a 10-15 minút necháme na miernom ohni prebublávať, kým všetko nezhustne.
 - Medzitým preosejeme oba druhy múky s korením, práškom do pečiva a so soľou. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom. Prilejeme olej a medové pivo. Postupne pridávame preosiatu múku a premiešame. Okrúhlu formu (alebo inú formu s rozmermi cca 25x23 cm) vymastíme maslom, na dno poukladáme karamelizované hrušky a zalejeme ich cestom. Pečieme asi 50 minút na 170°C. Vo forme necháme 5 minút chladnúť a potom vyklopíme.
 - Nakrájame na rezy a pocukrujeme ...