Piškótový koláč s malinovým mascarpone krémom

Autor receptu: elzarsk

recept mám z nového času a trochu som si ho prerobil ( tam sa totiž podával ako mocca tortičky ale ja som ho spravil ako classic tortu .)

8
porcií
45 až 50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. žltky vyšlaháme s cukrom . Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do vyšlahaných žltkov . Z bielkov vyšlaháme sneh a zlahka ho vmiešame do zmesi . Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto a pečieme 40 pri 180 °c.
  2. čerstvé alebo mrazené maliny rozmixujeme s cukrom , vmiešame do mascarpone a potrieme nimi vrchnú čast upečeného cesta .Koláč možeme krájat alebo povykrajovat formičkou . Podávame so zvyšnými malinami a šlahačkou.
  3. Tento recept je opisaný podla originálu , takže je len na vás milý čitatelia ako si ho upečiete :). Chutovo je vynikajúci .