Piškótové cesto

Autor receptu: kutinka

Je to recept na zaručene najlepšie piškótové cesto na svete!! Nepamätám si, odkiaľ ho mám, ale odkedy som ho vyskúšala, iný nepoužívam. Cesto je tak dobré, že nepotrebuje ani plnku (ako povedala moja svokra :-). Je to ideálne cesto na ľahkú tortu, najmä pre deti výborne stráviteľné. Keďže sa v našej veľkej rodine stále niečo oslavuje a ja milujem piecť koláče a torty, použila som ho už na snáď na všetky spôsoby a vždy sa osvedčilo.

Postup

  1. Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
  2. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame.
  3. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (ja dávam trošku menej ako jeden).
  4. Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov.
  5. Pečiem na 180 stupňoch (elektrická rúra). Čas presne neviem, po pol hodine pozerám, ak sa mi zdá zvrchu uz pekne zafarbené, pichnem do stredu drevenou spajdlou, keď je suchá, cesto je hotové, ak sa obalí cestom, treba este nechať. POZOR!! Neotvárať rúru príliš skoro, aby cesto nespľaslo.