Piškótová ovocná torta (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Z mrazeného ovocia so želatínou....
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a teplou vodou do penista, pridáme múku s práškom do pečiva.
2/3 cesta vylejeme do tortovej alebo srdcovej formy. Zvyšné cesto zafarbíme kakaom a dolejeme na svetlé.
Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 min.
- Na vychladnutý korpus uložíme zmrazené ovocie /jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky, brusnice.../ a zalejeme želatínou urobenou podľa návodu /želatína musí začať tuhnúť a až potom ju nalejeme na ovocie - inak by sa vsiakla do piškóty..../.
Ja som si urobila z alobalu *mantinel* :) aby želatína nevytiekla :)
- Necháme stuhnúť, ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať :)