Piškótová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: betty21

Túto bábovku raz priniesol kolega na ochutnanie. Veľmi sa nám všetkým zapáčila a po rokoch som objavila recept. Páči sa mi hlavne pre jednoduchú prípravu piškótového cesta.

20
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľahať, pridať kryštálový cukor a sneh dosľahať do tuha.
  2. Do snehu pridať žĺtky a všetko spolu vyšľahať. Pridať obe múky a kypriaci prášok.
  3. Vyliať do vymazanej a múkou vysypanej formy.
  4. Piecť vo vyhriatej rúre asi 20 min.
  5. Po upečení a vychladnutí môžeme prekrojiť na polovicu a natrieť maslovo-čokoládovým krémom. Vrch posypeme práškovým cukrom, prípadne ozdobíme topingom. Krém: vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kakaom.
  6. Jednu som robila s krémom a druhú som neplnila, takže na tanieriku sú 2 druhy. Skúšala som prvýkrát aj fotiť, je to piplačka a nevyšlo mi všetko tak, ako som myslela, ale snaha bola :)))