Piškótová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: betty21
Túto bábovku raz priniesol kolega na ochutnanie. Veľmi sa nám všetkým zapáčila a po rokoch som objavila recept. Páči sa mi hlavne pre jednoduchú prípravu piškótového cesta.
20 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Bielky vyšľahať, pridať kryštálový cukor a sneh dosľahať do tuha.
- Do snehu pridať žĺtky a všetko spolu vyšľahať. Pridať obe múky a kypriaci prášok.
- Vyliať do vymazanej a múkou vysypanej formy.
- Piecť vo vyhriatej rúre asi 20 min.
- Po upečení a vychladnutí môžeme prekrojiť na polovicu a natrieť maslovo-čokoládovým krémom. Vrch posypeme práškovým cukrom, prípadne ozdobíme topingom.
Krém: vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kakaom.
- Jednu som robila s krémom a druhú som neplnila, takže na tanieriku sú 2 druhy.
Skúšala som prvýkrát aj fotiť, je to piplačka a nevyšlo mi všetko tak, ako som myslela, ale snaha bola :)))