Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso pomelieme a orestujeme na nadrobno nasekanej cibuli, pridáme bryndzu a dobre premiešame. Cesto pripravíme z múky, vajca a vody. Osolíme a dobre prehnetieme, necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme údeným mäsom.
  2. Prehneme, okraje potrieme vodou a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly pečieme, až z nich budeme mať chrumkavé škvarky. Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme hladkou múkou a usmažíme.
  3. Hotové pirohy dáme na tanier, posypeme pečenými škvarkami s masťou a nakoniec pridáme kyslú smotanu a viedenskú cibuľku.