Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.

6
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny.
  2. Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame nadrobno. Opečieme na oleji, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5 minút.
  3. Knedlíčky: V mise premiešame polentu s múkou a práškom do pečiva. Pridáme zakysanku, nastrúhaný čedar, soľ, korenie a posekanú vňaťku. Primiešame aj semienok zbavenú a nadrobno nakrájanú čilli papričku.
  4. Premiešame.
  5. K mäsovej zmesi pridáme bobkové listy a víno. Pomaly dusíme, kým sa tekutina nevyvarí na polovicu. Prilejeme vývar, sterilizované paradajka ošúpané a nakrájané, čilli, osolíme, okoreníme a varíme asi 45 minút.
  6. Potom pomocou dvoch lyžíc tvarujeme knedlíky, ktoré rozložíme na mäso. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C 20 minút.
  7. Hotovo.