Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.
6 porcií |
15 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny.
- Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame nadrobno. Opečieme na oleji, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5 minút.
- Knedlíčky: V mise premiešame polentu s múkou a práškom do pečiva. Pridáme zakysanku, nastrúhaný čedar, soľ, korenie a posekanú vňaťku. Primiešame aj semienok zbavenú a nadrobno nakrájanú čilli papričku.
- Premiešame.
- K mäsovej zmesi pridáme bobkové listy a víno. Pomaly dusíme, kým sa tekutina nevyvarí na polovicu. Prilejeme vývar, sterilizované paradajka ošúpané a nakrájané, čilli, osolíme, okoreníme a varíme asi 45 minút.
- Potom pomocou dvoch lyžíc tvarujeme knedlíky, ktoré rozložíme na mäso. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C 20 minút.
- Hotovo.