Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

2
porcie
10 minút
príprava
3+3 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Do panvice som dala olej, maslo, nechala som ho rozpustiť,...
  2. ...na rozohriatom tuku som opražila na jemné kúsky pokrájanú chilli papričku,...
  3. ...pridala som na drobno pokrájaný cesnak, krátko som ho opražila, kým sa pekne rozvoňal,...
  4. ...pridala som očistené hlavičky väčších šampiňónov, nožičky som predtým vybrala a použila na iné jedlo,....
  5. ...hlavičky šampiňónov som opražila z oboch strán krátko do peknej zlato - hnedej farby,...
  6. ...pripravila som citrónovú šťavu,...
  7. ...preliala som citrónovu šťavou hlavičky šampiňónov a krátko opražila, jedlo bolo hotové,...
  8. ...horúce šampiňóny som podávala s rukolovým šalátom a čerstvo upečeným domácim pečivom, solila a korenila som ich až na tanieri,...
  9. ...je to veľmi chutné, jednoduché a rýchle osviežujúce pikantné jedlo, ktoré je vhodné ako samostatné jedlo s ľahkým šalátom a pečivom alebo ako výborná príloha ku grilovačke alebo k rôznemu pečenému mäsku.