Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom
jedál z húb.
2 porcie |
10 minút príprava |
3+3 minút na 90 °C |
Postup
- Do panvice som dala olej, maslo, nechala som ho rozpustiť,...
- ...na rozohriatom tuku som opražila na jemné kúsky pokrájanú chilli papričku,...
- ...pridala som na drobno pokrájaný cesnak, krátko som ho opražila, kým sa pekne rozvoňal,...
- ...pridala som očistené hlavičky väčších šampiňónov, nožičky som predtým vybrala a použila na iné jedlo,....
- ...hlavičky šampiňónov som opražila z oboch strán krátko do peknej zlato - hnedej farby,...
- ...pripravila som citrónovú šťavu,...
- ...preliala som citrónovu šťavou hlavičky šampiňónov a krátko opražila, jedlo bolo hotové,...
- ...horúce šampiňóny som podávala s rukolovým šalátom a čerstvo upečeným domácim pečivom, solila a korenila som ich až na tanieri,...
- ...je to veľmi chutné, jednoduché a rýchle osviežujúce pikantné jedlo, ktoré je vhodné ako samostatné jedlo s ľahkým šalátom a pečivom alebo ako výborná príloha ku grilovačke alebo k rôznemu pečenému mäsku.