Pikantné kuracie kúsky podľa Aďušky (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Nedávno sme boli na návšteve a domáca pani Aďuška nám pripravila skvelé jedlo - kuracie kúsky so skaramelizovanou cibuľkou a zeleninovým šalátom. Tak veľmi nám to zachutilo, že sme si dnes spravili na večeru. Je to naozaj výborné a hlavne rýchlo hotové jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hneď v úvode musím upozorniť, že fotky sú robené mobilom, preto nie sú až tak kvalitné. A dokonca niektoré mi tá potvora mobilová ani neuložila, neviem prečo, takže zopár z fotopostupu ich chýba. Ako napríklad hneď prvá - marinovanie mäsa. Ale žiadna veľká veda - zo surovín si spravíme marinádu a mäso do nej nakrájané na srdcumilé geometrické útvary namočíme. Pomiešame, aby sa marináda dostala na každý kúsok. Rozpálime si panvicu, dáme na ňu plátok masla a do horúceho vsypeme namarinované mäsko. Sprudka osmažíme cca 4 min.
  2. ...potom mäsko vyberieme bokom.
  3. ...do výpeku dáme cibule nakrájané na väčšie kúsky - mesiačiky. (Aj fotka s cibuľami mi záhadne zmizla). Pridáme plátky cesnaku a necháme smažiť, kým nám cibuľa neskaramelizuje.
  4. ...keď je cibuľa krásne voňavá a skaramelizovaná pridáme späť mäso a nasekanú chilli papričku. Všetko spolu zmiešame, necháme prevrieť a fajnová papanica je hotová.
  5. ...už si len pripraviť zeleninku
  6. ...a spravit si z nej prílohu - miešaný šalátik - dochutíme podľa nálady, resp. chuti... a môžeme jesť. Dobrú chuť. Vďaka Aďuška za famózny recept :)