« Naspäť na tento recept

Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) verzia na vytlačenie

Nie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme...je síce trošku náročnejšie na krájanie použitých surovín, ale inak celkom rýchle a jednoduché a vzhľadom na množstvo použitej zeleniny, ktorú možno do nemoty variovať, aj krásne farebné a zdravé :)

Autor receptu: eviana

Postup receptu

Deň vopred si naložíme kuracie prsia do marinády z Red curry pasty a oleja
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1

...ktorá vyzerá nejak takto:
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2

Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a prekladáme marinádou... Takto naložené mäso necháme cez noc v chlade - ak nemáme celú noc, tak minimálne cca 3-4 hodiny.
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3

Táto časť je na celom recepte najnáročnejšia - nakrájať si všetky suroviny na približne rovnaké kúsky - horný rad z ľava do prava: kapusta, mrkva, uchovec bazový alias judášovo ucho; dolný rad: pór, červená paprika, fialová cibuľa
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4

...naložené kuracie mäso dáme prudko osmažiť - olej nepridávame, dosť ho je v marináde.
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 5

...naozaj len krátko - cca 3-4 minúty, kým sa mäsko zatiahne a zbelie (aby sme ho zbytočne nevysušili) - vyberieme ho z hrnca a necháme odpočívať mimo oheň.
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 6

Do výpeku z mäsa pridáme mrkvu a kúsok masla (mne k mrkve nejak automaticky maslo patrí), chvíľočku (cca 2 minúty) podusíme
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 7

...potom pridáme kapustu, opäť chvíľočku (2 min) podusíme
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 8

...podlejeme vývarom - ja som dnes nemala, tak som len vodou vypláchla misku, v ktorej bolo naložené kuracie mäso.
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 9

...pripravíme si dochucovadlá - sójovú omáčku, rybaciu omáčku, solčanku, kari korenie a nasekané chilli papričky (vlastne chilli papričky nie sú nasekané, ale nastrihané - máme na ne špeciálne chilli nožničky - z manikúry, ale používame ich výhradne na strihanie chilli :)
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 10

...dochucovadlá pridáme k dusiacej sa zelenine
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 11

...vsypeme judášovo ucho a červenú papriku, minútku podusíme
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 12

...pridáme fialovú cibuľu a pór
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 13

...tu by bolo ideálne pridať čerstvú koriandrovú vňať, ale nemala som, tak som nasekala aspoň petržlenovú
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 14

...pridáme odpočinuté mäso
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 15

...vlejeme šľahačkovú smotanu (alebo ešte lepšie kokosové mlieko)
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 16

...časť so zahusťovaním som zabudla fotiť - keď som naliala šľahačkovú smotanu, tak som zarobila lyžicu solamylu s vodou, rozmiešala a vmiešala do masy, nechala prejsť varom, zamiešala a jedlo bolo hotové. U nás ho vždy musím robiť v najväčšom hrnci aký máme :)
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 17

Suroviny




10
porcií
25
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist