Pikantné cibuľové čatní (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Niečo dobré ku víkendovej prvomájovej grilovačke...

20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, na väčšej panvici si rozpálime olej a cibuľu restujeme.
  2. K orestovanej cibuli pridáme cukor a necháme skaramelizovať, stále miešame, asi 10-15 minút. Prilejeme víno a ocot, prisypeme soľ, korenie a chilli a dusíme ďalších približne 20 minút. Za tú dobu sa tekutina odparí a ostane nám taká cibuľová marmeláda, ako keď varíte lekvár, keď prejdete vareškou po dne a ostáva Vám cestička je to hotové.
  3. Ešte horúce som plnila do pohárov, z tohto množstva vyšli dva 3 dcl poháre. V chladničke vydrží približne mesiac. Vhodné ku grilovanému alebo pečenému mäsu.