Pikantná paprika s hrozienkami na zimu (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept na výbornú papriku v pikantnej podobe tiež pochádza z Maďarskej
kuchyne..tiež som ju mala možnosť ochutnať pri pobyte u susedov a môžem iba kvitovať
ich neskutočne výborné recepty..ja som pridala hrozienka, aby to bolo ešte chutnejšie..
Postup
- Papriku som očistila a poriadne umyla..
- osobitne som pokrájala červenú papriku s kápiou a osobitne zelenú so žltou a cibuľu..
- potom som urobila vrstvy..každú vrstvu som posypala soľou...na spodok som dala pokrájanú kápiu-osolila, potom som uložila na ňu farenbnú zmiešanú s 2 pokrájanými cibuľami -osolila a na vrch išla červená paprika a osolila som ju..
- poslednú vrstvu som zasypala cukrom 1 kg.
- poliala 1 litrom octu..zakryla obrusom a nechala 12 hod. stáť..na v rch som pokrájala 8 kusov chilli papričky...
- na druhý deň som ju posypala celým sáčkom konzervačným prostriedkom..pomiešala ...pripravila som si poháre..
- na dno každého som dala čierne korenie, nové korenie a bobkový list..a naplnila som, poháre paprikou.. pridala som do pohárov hrozienka..
- zatvorila a môžu putovať do police..
- hotová a veľmi chutná paprika..naši domáci stravníci včera hovorili, že škoda k tejto fajnotke zajedať chlieb, alebo mäsko..nesterilizuje sa...