Pikantná paprika s hrozienkami na zimu (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept na výbornú papriku v pikantnej podobe tiež pochádza z Maďarskej kuchyne..tiež som ju mala možnosť ochutnať pri pobyte u susedov a môžem iba kvitovať ich neskutočne výborné recepty..ja som pridala hrozienka, aby to bolo ešte chutnejšie..

150 minút
príprava

Postup

  1. Papriku som očistila a poriadne umyla..
  2. osobitne som pokrájala červenú papriku s kápiou a osobitne zelenú so žltou a cibuľu..
  3. potom som urobila vrstvy..každú vrstvu som posypala soľou...na spodok som dala pokrájanú kápiu-osolila, potom som uložila na ňu farenbnú zmiešanú s 2 pokrájanými cibuľami -osolila a na vrch išla červená paprika a osolila som ju..
  4. poslednú vrstvu som zasypala cukrom 1 kg.
  5. poliala 1 litrom octu..zakryla obrusom a nechala 12 hod. stáť..na v rch som pokrájala 8 kusov chilli papričky...
  6. na druhý deň som ju posypala celým sáčkom konzervačným prostriedkom..pomiešala ...pripravila som si poháre..
  7. na dno každého som dala čierne korenie, nové korenie a bobkový list..a naplnila som, poháre paprikou.. pridala som do pohárov hrozienka..
  8. zatvorila a môžu putovať do police..
  9. hotová a veľmi chutná paprika..naši domáci stravníci včera hovorili, že škoda k tejto fajnotke zajedať chlieb, alebo mäsko..nesterilizuje sa...