Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, tak pridám aj túto nech je z čoho vyberať.

20 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny, tak dnes mu odoláme a skúsim z neho urobiť pomazánku, bôčik vykostíme a nakrájame na kocky.
  2. Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak len popučíme čepeľou noža, bôčik preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme chilli pastu a chilli papričky, alebo čo máte doma a štípe to, ak nemáte radi štipľavé, kľudne tento krok vynechajte :) Ja som pridala domácu chilli pastu a veru má grády...
  3. Podliala som 2,5 dcl piva, pridala som aj vykostené rebrá, aby bolo čo rýchlo obhrýzať a nepustili sme sa do upečeného bôčika, premiešala som a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov zakryté piecť. Po hodne som odkryla, vyliala zvyšok piva a ešte som odkryté hodinu piekla. No vôňa sa šírila omamná, po upečení som nechala vychladnúť.
  4. Po vychladnutí bôčik aj s výpekom pomelieme, môžete ho aj rozmixovať, ale ja mám rada tak na hrubšie. Z uvedeného množstva som naplnia 5 pohárov s 3dcl obsahom.
  5. Čerstvý chlieb a pohár piva je povinná výbava. Pikantosť pomazánky si každý prispôsobí vlastným chutiam, manžel sa smial, že do tejto budeme fúkať, aj keď bude úplne vychladnutá :)