Pho - Ga (Hanoi style)

Autor receptu: daniella9

Túto vietnamskú polievku som jedla párkrát u nás v bistre a veľmi mi chutila, tak som sa rozhodla, že ju sama vyskúšam uvariť. Hľadala som info na nete a tu je výsledok...:-)

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kura rozdelíme na menšie časti, krídelká stehienka, prsíčka. Odstránime kožu a tuk (na krídlach som kožku nechala), prsíčka odložíme bokom. Zvyšok ešte rozstriháme na menšie časti. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme k varu. Vo vare varíme 3 minúty.
  2. Medzitým si očistíme cesnak, cibuľu rozdelíme na polovicu - 1/2 dáme bokom, a prichystáme si zázvor. Cibuľu zrezanou časťou opálime na plameni sporáka. Robila som to tak, že som cibuľu napichla na nôž. Cesnak a neošúpaný zázvor opálime zo všetkých strán. Necháme vychladnúť a čiernu časť pod tečúcou vodou odstránime. Zázvor a cesnak popučíme nožom. Takto pripravené majú dodať polievke jemnú dymovú aromu.
  3. Po troch minútach varu, odstavíme plameň, zlejeme vodu. Hrniec umyjeme, kura tiež očistíme trochou vody. Takto sa má mäsko zbaviť nečistôt a získa sa čistejší vývar*. Kuriatko uložíme opäť do hrnca a zalejeme cca. 3 litrami vody. Pridáme opálené koreniny a škoricu, klinčeky, čierne korenie, cukor a rybiu omáčku. Necháme pomaly variť 2 hodiny.
  4. Druhú polovicu cibule nakrájame na tenké plátky a zalejeme dvoma šálkami vody s 1 čl soli. Koriandrovú vňať natrháme a pokrájame si jarnú cibuľku aj so zelenou vňatou. Pripravíme si rezance podľa návodu na obale - na pol hodinku necháme odstáť vo vlažnej vode, scedíme a dve minúty necháme variť vo vriacej vode. Potom ich prepláchneme studenou vodou, aby sa nelepili.
  5. Po dvoch hodinách (skrátila som varenie na jeden a pol hodiny lebo náš sporák je silný aj na tom najslabšom plameni;-)) pridáme kuracie prsia a pohár studenej vody. Potom, ked už sú prsíčka hotové, vyberieme mäsko, aj koreniny. Mäsko necháme vychladnúť a pokrájame. Ochutnáme vývar a podľa potreby dochutíme rybou omáčkou - 2 - 3 PL rybej omáčky, čiernym mletým korením, prípadne troškou cukru - záleží od vašej chuti, a prevaríme ak treba.
  6. Do misky uložíme rezance, mäsko, jarnú cibuľku a cibuľu v soľnom náleve a koriandrovú vňať, málinko jalapeňa/chilli (ak chcete, ja som nedávala). Misku naplníme vývarom. Servírujeme s mesiačikom limety. HoTovo, dobrú chuť:-) *A aj menej mastný, čo je asi dôvod, prečo som ju našla aj na rôznych stránkach zameraných na chudnutie;-)