Pestrý ovocný šalát s červenou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V Barcelone na svadbe Kristíny, dcéry španielského kráľa Júana Carlosa I., sa podával pomarančový šalát s červenou cibuľou, ktorý ma veľmi zaujal. Skúsila som použiť túto kombináciu, avšak volila som viac druhov ovocia a zálievku som pripravila podobne. Napriek tomu, že sa mi videl tento šalát neobvyklý, výsledok ma veľmi príjemne prekvapil, pretože je vynikajúci. Možno ho podávať samostatne alebo k rôzne upravenej hydine či k rybám.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny. /Banán má hnedú šupku, lebo som ho mala v chladničke/
  2. Vlašské orechy som najprv opražila na sucho v trúbe na 190 stupňoch 5 minút, ked vychlasdli, som ich posekala na hrubo.
  3. Cervenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky.
  4. Na kolieska som pokrájala očistený pomaranč, kiwi a banán.
  5. Petržlenovú vňať som posekala na drobno.
  6. Vytlačila som šťavu z citrona, aj z pomaranča.
  7. Do misky som dala vytlačenú šťavu z ovocia, soľ, olivový olej, petržlenovú vňať, čerstvo mleté čierne korenie, kryštálový cukor, celé som rozšľahala a zálievka bola hotová.
  8. Do stredu taniera som dala kolieska banánu, okolo kolieska z kiwi, potom som dookola vencovite rozložila kolieska pomaranča, červenej cibule, celé som pokvapkala pripravenou zálievkou a hotový šalát som ešte posypala opraženými posekanými vlašskými orechami.