Pesto z medvedieho cesnaku

Autor receptu: jenni

Pestíčko som robila približne pred pár týždňami, keď sa medvedí cesnak ešte dal zohnať aj v obchode. Ak ho v potravinách, či na trhu už nenájdete, nezúfajte! Vybehnite na prechádzku do lesa, spojíte príjemné s užitočným a tento úžasný dar prírody možno ešte niekde nájdete, ktovie. Pesto mám rada akékoľvek, ale odkedy som skísla toto z medvedieho cesnaku, tak sa spolu s pestom zo sušených paradajok stalo mojim ďalším favoritom. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Medvedí cesnak si umyjeme a zľahka vysušíme v kuchynskej utierke. Najprv si vymixujeme najmeno mandle, približne 2 menšie hrste.
  2. Do mixéra vložíme medvedí cesnak, pridáme olivový olej a mixujeme. Medvedí cesnak mi olej dosť „pil“, takže som ho dala celkom dosť, čo však nie je vôbec zlé. Pesto nebolo chuťovo preolejované, bolo výborné. Väčšinou nemám rada jedlá, kde je veľa oleja, ale tu množstvo oleja pasovalo, aj keď na môj vkus mi to prišlo pri dolievaní celkom dosť.
  3. Nakoniec už len dochuťte soľou a čiernym mletým korením, premixujte alebo premiešajte, pridajte citrónovú šťavu a uchovávajte v sklenenej, dobre uzatvárateľnej nádobe.
  4. Pesto uchovávajte v chladničke. Iste vydrží dlho, mne však dlho nevydržalo, nakoľko bolo výborné, ale v prípade, že by ste si ho chceli uchovať na dlhšiu dobu, nemusíte sa obávať toho, že by sa pokazilo.
  5. V prípade, že bude pre vás pesto chuťovo príliš silné, môžete ho zjemniť jednou hrsťou čerstvých špenátových listov, ktoré prihodíte do mixéra a vymixujete pesto do hladka.