Pesto penne s kuracím mäsom podľa Alana

Autor receptu: hkbarbie

Pre tych, ktori maju doma v zahradke cerstvu bazalku a chcu nieco rychlo na obed. U nas ma toto jedlo specialne miesto na stole. Pripravil mi ho na veceru moj manzel v den, kedy ma poziadal o ruku. Neodolala som ani jedlu ani manzelovi. Kedze on nema velmi rad smotanu v jedlach, vytvoril si svoju vlastnu zdravsiu verziu tohto chutneho jedla, do ktoreho ide povodne smotana.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si pesto. Tato krasne vonajuca pasta - omacka sa da urobit nielen z bazalky, ale aj s petrzlenovej vnate. V maziariku si rozdrvime cesnak, bazalku, piniove oriesky a parmesan na kasu. Nakoniec prilievame olivovy olej. Ochutime solou a mletym bielym korenim. Pesto mozeme drzat v chladnicke asi tyzden. Co nepouzijete v tomto recepte mozete pridat na vrch akejkolvek grilovanej ryby ako omacku.
  2. Uvarime si penne. Musi byt al dente. Zlejeme vodu a preplachneme studenou vodou. Odlozime nabok.
  3. Do woku alebo velkej panvice si dame kuracie prsia nakrajane na kocky, 4 polievkove lyzice pesto omacky a mlieko. Privedieme do varu a takto varime na miernom ohni asi 10-15 minut pokial sa mlieko nevypari. Mala by sa nam urobit hustejsia omacka s masom tak, aby tam bola aj stava, ale aby to nebolo velmi riedke. Na zaver pridame penne a vsetko spolu este dobre premiesame na vysokom plameni. Ak sa nam zda, ze je to suche, pridame este trosku mlieka. Mozeme este aj 1-2 PL pesta, kto ma rad. Posypeme struhanym parmesanom a na sucho oprazenymi vlasskymi orechami. Podavame so salatom. Dobru chut!