Perníkové rezy s citrónovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Mala to byť torta,ale...

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Začneme hádam tým,že si dobre umyjeme citróny.Potom ch nastrúhame na jemno aby sme ich mali pripravené k ďalšiemu použitiu.
  2. Spodok formy na pečenie si vystelieme papierom a boky natrieme maslom alebo ramou.
  3. Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
  4. K vaječným bielkam pomaly primiešame vrelú vodu,cukor ďalej žĺtky,múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec k dielu pridáme perníkové korenie.Tento bod programu prevádzame na pomalom chode mixéra.
  5. Vymiešané cesto na tortový korpus.
  6. Cesto vlejeme do formy a pečieme ho pri 180 C cca.45 minút.
  7. Hotový perníkový korpus.Niekto mi počas pečenia poznačil stred korpusu kde ho mám prekrojiť,keď som to mojej polovičke ukázal neverila vlastným očiam.No ja som tiež čumel.
  8. Korpus otočíme a necháme ho vychladnúť.
  9. Tortový korpus prerežeme na dve časti.
  10. Vlažným pudingom natrieme jednu casť upečeného cesta a zakryjeme druhou časťou cesta.
  11. A teraz sme sa dostali k bodu kde som vlastne tortu pokazil.Iste nemusím vysvetľovať,že prečo.
  12. Tak prosím pekne,aby som sa z toho akosi vysekal tak som z torty puding odstránil pomocou noža a spravil som na tortu citrónovú polevu.Ako vidíte z torty už pekne dotiaľ ubudlo čo ma samozrejme potešiilo.Odhovárali ma aby som tú tortu nechal na pokoji,ale dobre,že som sa nenechal odradiť. Teraz je už chuťovo celá citrónová a nebude to znieť iste skromne aj veľmi chutná.
  13. Ešte vám krátkosti ukážem ako som varil citrónový puding: 500 ml mlieka privedieme do varu už aj s nastrúhanou citrónovou kôrou. V 100 ml mlieku premiešame zlaté klasy a cukor podľa vašej chuti.Do tejto zmesi namiešame aj citrónovú šťavu.Následne si uvaríme hustý puding.
  14. Práškový cukor vymiešame do penista.
  15. Maslo premiešame s vlažným no nie horúcim pudingom.
  16. A už tu máme hotový puding.Puding aj treba tak doladíme buď s citrónovou šťavou,alebo práškovým cukrom.Záleží samozrejme na vašej chuti kto aké má rád.