Perníková chalúpka

Autor receptu: tinusik17

Niesom žiadny expert, a podľa toho to aj tak vyzerá, ale tak niekde začínať treba.. :)

1
porcia
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Spracujeme tuhšie cesto, a necháme do druhého dňa odležať. Z cesta si neskôr povykrajujeme potrebné tvary, a potierame zmesou (1 vajce, 1/2 dcl vody, 1/2 lyžičky kakaa, 1 lyžička kakaa. Musíme to poriadne premiešať, aby sa nám na spodku neusadzovalo kakao.) Zmes dodá cestu primeraný lesk a odtieň :) A upečieme.
  2. Urobíme si polevu, takú akú má každý zaužívanú. Ja robievam z jedného bielka, približne 200 g mletého cukru a podľa potreby riedim vriacou vodou pre zriedenie. Cukor si ale aspoň 3x preosejem. A pekne vymiešam mixérom, načo sa trápiť rukou :)) Mixujeme dovtedy, kým nieje dostatočne hustá a pekne biela. Ak polevu chceme hustejšiu, pridáme viacej cukru :)
  3. A teraz zdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja zdobím ešte nezlepené časti chalúpky, ide to tak lepšie. Fotky niesú, lebo sa nejak pozabudlo fotiť počas :) Keď už je všetko ozdobené, začíname "stavať". Dáme si k sebe najskôr základné štyri steny, ktoré zliepame poriadne hustou polevou, aby to držalo. Následne to prilepíme na podstavu. Opatrne pripojíme strechu. Ak by to tak celkom nechcelo držať tou polevou, alebo sa bojíte že to celé spadne, tak to spojte niekde aj špáradlom. Veď istota je istota :) Následne pripájame všetko ostatné, komín, stromy, dvere, ploty, čo ste si len všetko pripravili :) Je náročné povedať ako dlho to všetko trvá, závisí to od šikovnosti dotyčného.. Ale mne amatérovi to dalo trošku zabrať... :) Určite viacej ako je uvedené :)