Perník s lesným ovocím - bezlepkový
Autor receptu: manka1
Brožovanú knižočku Vařečka - recepty pro každého - Perníkové buchty som si kúpila nedávno, preštudovala a našla jeden perník s nie veľkým množstvom múky. A to už bola len hračka nahradiť ju inou ako pšeničnou. Tu je výsledok.
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V miske vyšľahať Heru(maslo) spoločne s cukrom. Potom postupne zašľahávame vajcia, smotanu, múky s práškom do perníka, kakao, a orechy, perníkové korenie - ja som si pomliaždila asi 5klinčekov,dva lístočky z badiánového "kvetu".
- Všetko spolu riadne vymiešame - cesto sa musí dať liať - nie veľmi. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech, rozotrieme rovnomerne. Na povrch posypeme husto ovocím. Ja som mala zmrazené černice, ríbezle a trochu čučoriedok.
Upiecť vo vyhriatej rúre asi 35 minút na 180°C. Samozrejme treba vyskúšať drevenou špajdlou, či sa cesto nelepí na túto paličku (špajdlu, špáratko...) - ak áno, tak treba ešte chvíľku nechať dopiecť.