Medovníky
Perníčky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tieto perníčky odporúčam upiecť na poslednú chvíľu. Po
upečení sú hneď mäkké.
50 minút príprava |
8-10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka a cukor vyšľaháme, pridáme zmäknuté pokrájané na menšie kúsky, premiešame pridáme 2PL medu . Múku preosejeme, spojíme so sódou bikarbónou, perníkovým korením a pridáme do tekutého základu.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky odležať.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme pripravené perníčky.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby neprihoreli . Upečené perníčky necháme vychladnúť.
- Perníčky ozdobíme podľa seba. U mňa bol fondán, cukrárske zdobenie prilepila som medom.