Medovníky

Perníčky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tieto perníčky odporúčam upiecť na poslednú chvíľu. Po upečení sú hneď mäkké.

50 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka a cukor vyšľaháme, pridáme zmäknuté pokrájané na menšie kúsky, premiešame pridáme 2PL medu . Múku preosejeme, spojíme so sódou bikarbónou, perníkovým korením a pridáme do tekutého základu.
  2. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky odležať.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme pripravené perníčky.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby neprihoreli . Upečené perníčky necháme vychladnúť.
  6. Perníčky ozdobíme podľa seba. U mňa bol fondán, cukrárske zdobenie prilepila som medom.