Perky z vareného cesta (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Tento jednoduchý recept mám dávno od staršej koleginky...

3
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme hladkú múku,soľ, masť a vodu.
  2. Za stáleho miešania uvaríme kašu a necháme ochladnúť.
  3. Na dosku si preosejeme šálku polohrubej múky a dme do nej vychladnutú kašu. Miesime na hladké cesto, podsypávame múkou podľa potreby.
  4. Cesto rozgúľame ,asi na 0,5 cm a šálkou vykrajujeme kolieska. Na každé dáme lyžičku lekváru.
  5. Kolieska dobre v krajoch stlačíme prstami a ešte okraje stlačíme vidličkou.
  6. Vyšlo mi 20 periek a tu sú pripravené na varenie. Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
  7. Uvarené scedíme a polejeme maslom. Posypeme každému podľa chuti, u nás chutia s Grankom.