Perky z vareného cesta (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Tento jednoduchý recept mám dávno od staršej koleginky...
3 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme hladkú múku,soľ, masť a vodu.
- Za stáleho miešania uvaríme kašu a necháme ochladnúť.
- Na dosku si preosejeme šálku polohrubej múky a dme do nej vychladnutú kašu. Miesime na hladké cesto, podsypávame múkou podľa potreby.
- Cesto rozgúľame ,asi na 0,5 cm a šálkou vykrajujeme kolieska. Na každé dáme lyžičku lekváru.
- Kolieska dobre v krajoch stlačíme prstami a ešte okraje stlačíme vidličkou.
- Vyšlo mi 20 periek a tu sú pripravené na varenie. Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
- Uvarené scedíme a polejeme maslom. Posypeme každému podľa chuti, u nás chutia s Grankom.